Oh Sunny Day

SÅ HÄRLIGT väder det har varit idag! Helt otroligt! Strålande sol och galet varmt, precis som jag vill ha det!❤

Var ju ute på en långpromenad med E innan, vi gick och hälsade på min morfar och min mor och sen gick vi till Fs jobb och åkte med honom hem.
Nu har vi ätit tacos och jag tittar på "Älskling du har blivit en tjockis!" som går på tv3. Jätteroligt! Jag hade lätt kunnat gå ner femton kilo för hundratusen! Funderar på att frossa i mig och låta F anmäla mig till programmet så vi kan vinna och jag får bli fit! ;)

Såhär söt var E idag när vi var ute! Mammas och pappas busunge!❤


BraveHeart

Gjorde ett tappert försök att fästa parasollet på vagnen men vet inte om det blev rätt? Ska den sitta såhär?
Någon som vet?


ChinoGirl

Fyndade massa fint igår på "Gekås"! Bland annat denna oversize toppen med spetsrygg och bröstficka! Blev lite lagom kär direkt när jag såg den och än mer när jag såg att den bara kostade 29 ynka spänn! Lätt värt eller rätt mycket värt? Det sistnämda skulle jag säga!

Nu ger vi oss ut på långpromenad så får matcha min nya topp med mina rosa Easytone!❤


ByeBye Baby

Uppe med tuppen och slår hål på myten om att man får skallebank utav rödvin!

Hade en underbart mysig dubbeldejt igår med sköna Emil, Linda och lillJens, gott vin, mat från Jensen's och hockey! Elliot och Jens är så söta tillsammans va! Burrar in huvudet i varandras magar/ryggar/halsar/blöjor you name it! Gosar hela tiden och snor varandras leksaker!

Synd att jag glömde ta kort dock... Får bli nästa gång då Jens-Lance ett år!

Iiiiiallafall, sitter just nu i bilen på väg mot damdamdaraaaaam ULLARED! Eller gekås, som det numera heter. Hur kul är inte det då? För mig, F och Evvve är det det!
Elliot får vara hos mormor under tiden för jag vill inte tvinga med honom när det är lönehelg och troligen tusentals besökare där. Sist vi var där var det inte så jättemycket folk men ändå blev han lite stissig, stackarn❤


Hello Sun

Vad gillar Ni mina nya solglasögon? Elliot asgarvar så fort jag sätter på mig dom så han gillar dom nog!

Hade tråkigt tidigare på Fs jobb så passade på att ta ett kort på min dagsoutfit! Svart och vitt är SÅ rätt, alltid! Blir ett ombyte ikväll för då ska vi ut på dejt!❤


Morning Sunshine

Godmorgon kära Ni!

Sovit gott inatt? Vi har sovit som stockar! Så underbart skönt att E har börjat sova hela nätter nu! Slippa gå upp mitt i natten är ju inte så dumt!

Just nu sitter jag på Fs jobb och tittar på när han säljer bil efter bil! Så duktig är han min bilförsäljargubbe!❤
Ska strax åka och handla med min mor&bror lite! Eller mycket kanske? Vem vet...


TGIF

Fredagsmys med min kära och min bror! Har varit på middag hos mamsen, thaimat blev det! MUMS! Nu blir det mer mums, fast i flytande form!

Imorgon jobbar F och då tänkte jag passa på att ta en långpromenad och handla lite. En nyttig dag blire! Iallafall om man jämför med idag...


Outfit

Rock N Rollade mig lite idag! Jeansskjorta, flätat skärp, sjal, skinnpaj, converse och mina älskade svarta gamla jeans!
Så GALET stolt över mig själv som nu lyckas komma i dom! Trodde jag aldrig men skam den som ger sig!


In Between

Äter lite mellis i bilen ut till Svaneholm! Efter dagens fika på stan känns ett äpple inte mer än rätt!

Har Ni en trevlig fredag? Ska det bli gött med helg? :)❤


Friday 27th

Har haft en otroligt mysig dag med bästa vän och sötaste lilltjej på stan! God fika, skratt och älskade barn!❤


Instagram

Pssst!
Följ mig på instagram, alexandrapakarinen heter jag!❤


Clumbsy Baby

Fick frågan om jag kunde tipsa om hur vi gör för att förhindra att E slår sig och klämmer sig och sådär.

I början när han ville röra på sig så var han lite småklumpig och han är en sån där kille som inte är rädd för att slå sig... Jobbigt! tänkte vi, eftersom han bara kunde kasta sig åt olika håll hipp som happ utan att ta i med händerna och lät huvudet ta smällen.

Fredrik kom på den geniala idén att vi skulle ta vår gamla bäddmadrass på 160x200 och lägga ut på golvet och låta E leka på den! Supersmart måste jag säga! Då gjorde det inget om han välte plus att han fick ett bra grepp när han började krypträna!
Självklart ville han komma upp och röra sig ibland och då lät vi han knalla runt med sin gåstol men man fick spärra av så han inte kunde ta sig fram till tvn och fönster så inget åkte i backen eller än värre, i huvudet på honom!

Nu när han kryper runt överallt så gäller det mest att hålla ögonen på honom HELA tiden. Tittar man bort för en sekund så är han borta. Öppna lådor, stänga dörrar och ställa sig upp överallt är det som gäller just nu och detta medför ju en hel del klämma fingrarna, ramla omkull och dunka huvudet...
Det enda jag känner att jag kan göra för att han ska slå sig så lite som möjligt är att hålla ständig koll på honom. Då kan jag se (oftast) om han är påväg att skada sig och förhindra det eller om han nu skulle klämma sig eller slå i huvudet så kan jag se hurpass hårt det är och i de flesta fallen är det inte hårt utan han blir mest bara rädd.
Självklart kan man skaffa hörnskydd, petskydd, barnspärrar till lådor och plocka undan sånt som kan bli farligt men mer kan man nog inte göra. Det finns skyddshjälmar att köpa också men de flesta barn vill bara slita av dom...

Nu blev det väldigt långt och invecklat förlåt!
I korta drag så tipsar jag om madrass eller liknande för att lindra fall när bebis är liten och att alltid hålla koll. Att små barn slår sig och är klumpiga hör liksom till men är man vaken och med så kan man förhindra det lite iallafall!
Petskydd, hörnskydd och barnspärrar till lådor är också ett hett tips!

Lycka till! :)❤


Q & A

Jag får rätt ofta frågor som rör graviditeten, förlossningen och tiden efter att man fått barn och jag tycker det är jättekul att folk vågar fråga och att mina svar uppskattas! Om Du någonsin undrar något eller har några funderingar så får Du jättegärna fråga mig. Det kan gälla precis vad som helst! Jag vet att jag tyckte det var jättekul att läsa om hur andra upplevde sin graviditet och förlossning när jag själv var gravid.

Här är några av dom vanligaste frågorna och svaren!


Var det planerat?
Ja! Jag och F älskar varandra mer än något annat så vi kände "varför vänta när vi har hela livet på oss att njuta av föräldraskap?" Vi ville båda ha barn och eftersom vi vet att vi är så rätt för varandra så bestämde vi oss för att försöka.

Saknar du inte att kunna festa och sånt?
Nej inte det minsta! Jag kan inte förstå hur jag spenderade min tid innan jag fick barn. Vart gjorde jag av tiden? Jag skulle aldrig någonsin välja fest framför E! Bara för att man fått barn betyder det heller inte att man aldrig kan roa sig. Jag har varit på fest, bowlat och umgåtts med vänner men då har jag saknat ihjäl mig efter E!

Gjorde det ont att föda?
Om jag ska vara ärlig så tycker jag inte att det var så farligt! Jag hade förväntat mig mycket värre. Jag hade en positiv inställning till det hela och såg mitt mål tydligt så jag tycker det var helt okej! Vi gjorde ett ph-test precis i början av förlossningen och det gjorde ondare än själva födandet...

Hade du mycket ont efter förlossningen?
Ja det hade jag. Inte efter födseln i sig utan för att jag skadade mig under förlossningen. Jag gjorde antingen av ett muskelfäste eller fick en spricka i bäckenbenet, vet inte vilket men jag kunde inte röra underkroppen alls dom första dagarna. Jag har fortfarande ont vid ansträngning fastän det gått snart nio månader.

Hur har din kropp förändrats?
Jag har fått lite bristningar och magen är lite mjukare än innan graviditeten men annars är min kropp som förut.

Ammar du?
Jag ammade i fyra månader. Efter det så slutade det av sig självt. Elliot tyckte om mat och det kom mer mat från flaskan så han föredrog den tillslut.

Visste ni om det skulle bli en tjej eller kille?
Nej det visste vi inte! Vi hade bokat tid för att kolla upp det men avbokade i sista sekund för vi ändrade oss och ville inte veta! Mer spännande så!

Hur mycket gick du upp i vikt under graviditeten?
Jag gick upp tjugo kilo exakt. Dom två första veckorna efter förlossningen gick jag ner femton utav dom så antar att jag mest hade lagt på mig vätska.

Planerar ni att skaffa fler barn?
Planerar och planerar...vi vill gärna ha ett barn till! Jag skulle lätt kunna tänka mig ett nu på direkten men vill gärna plugga först så vi kan flytta till huset. Minst ett barn till hoppas vi på!


Såhär stor var magen två dagar innan Elliot kom till världen! Elva dagar över tiden och heldag på djurparken, inte dåligt! Ser det tungt ut? ;)❤


Gifts

Oj! Kan inte fatta att jag glömt av att visa Er vad sötEvvve hade med sig till oss!

Elliot fick två supersköna tshirts och jag fick ett vänskapshalsband! Ett sånt där brythjärta man hade när man var liten! Hur sött?! Evelina har den andra halvan såklart!❤


PeppPepp

Godförmiddag! Sovit gott inatt? Det har jag!

Har varit urdålig på att uppdatera om mat och sådär det senaste och jag vet att många av Er gärna vill läsa om sånt så jag lovar att bli bättre på det!
Jag har varit inne i en lite smådålig matperiod nu men det ska också bli bättre! Har blivit endel missade måltider (frukost och lunch) och halvkassa middagar med lite väl mycket kolhydrater och fett men nu äre slut med det! Jag ska bli fit!

Har för övrigt fått lite ont utav dom senaste dagarnas promenader så får vila fram tills efter helgen för att det inte ska bli värre... Riktigt sugigt då jag är GALET peppad på träning!
Så ruttet att man aldrig blir riktigt "hel" utan får ont med jämna mellanrum...

Nu ska jag iallafall gotta i mig lite exotiska frysta frukter för att inte tappa bort min ämnesomsättning helt! Äta bör man annars dör man!
Slänger in lite träningsinspo som Ni kan peppas utav nu när sommaren är på ingång! Beach -12 någon?


My Baby

Tänk att du brukade bo i min mage! Att du blev så perfekt, gudomligt snäll och otroligt söt. Tänk att Vi gjorde dig. Ett stort lyckat under!❤❤❤


Goodies

På Le Croissant med moster Evvve och söta Mimmi på ingång!❤


EnergyBaby

Godmiddag gott folk!
Här hemma är det full rulle som vanligt! Elliot leker och tjoar och jag får springa efter honom varje sekund. Man kan sätta ner honom framför sig på golvet och vända sig om och VIPS! så är han borta! Oftast inne på toaletten och bonkar på badkaret eller sliter i tidningarna... Eller så har han pipit in på sitt rum och stänger dörren så att man inte ska komma in! Tokstolle!❤

Har Ni haft en bra onsdag hittils?


A Walk In The Park

Inte nog med att jag och min vän Anna tog en promenad runt hela borås tidigare idag utan vi tog en härlig familjepromenad nu på kvällskvisten också! Jag, E, F, min mor, bror och far! Underbart väder och underbar natur! Skönt ändå att man bor så nära till allt. Skog precis runt knuten men gångavstånd till centrum.

Har för övrigt haft mina easytone på mig HELA dagen idag så får se om jag kan röra mig alls imorgon. Hoppas det, för då ska jag gå en långpromenad innan dejt-night med Evelina!

Just det! Elliot lärde sig vissla i visselpipa idag på promenaden! Ni skulle sett vad stolt han vart! :)❤


AloeVera

Godaste drickan/juicen! Fick ett infall och köpte denna på ica för den såg så rolig ut med alla "slimeklumparna" och OJ vad god den var! Drack precis upp det sista.
Testa om Ni inte redan har gjort det!


USA

Godmorgon härliga NI!

Hoppas att Ni har sovit lika bra som jag! Idag är jag piggelinarn nummer ett och är redan på språng! Tänkte ta en härlig långpromenad och göra ett och annat ärende i eftermiddag.
Började iallafall denna tisdag med lång frukost och mycket kaffe och efter det så lekte vi MASSA!

Vad ska Ni göra idag?


Doll

Elliot har fått en docka idag! Nakenfisen Markus heter han! Sötungen tyckte han var rolig att vifta med och lukta på...vår toker!❤


Todays Workout

Idag tog jag, E och Bobban en härlig promenad i östegnet! Om vi blev förvånade av att det började regna precis när vi gick ut och slutade när vi vände för att gå hem?
Nej inte så va. Typiskt som alltid!


Still Standing

Nu är det bekräftat och dokumenterat! Elliot kan stå själv utan stöd!

Jag började undra vad han stod och lutade sig emot där han stod och grejade med en knyckt sko i hallen och bannemej...det var INGENTING!
Fort fram med iPhone och fota! Hade dock inte behövt skynda mig för han stod länge! :)❤


Rock N Roll Morning!

Godmorgon! eller Hell Oh, som vi säger idag här hemma! Har Ni haft en bra helg och sovit bra inatt?

Vi var iväg hela dagen igår och bara myste så kände inte att jag prioriterade bloggen såvärst högt men det är okej va?❤

Idag blir en produktiv och kreativ dag men både bollar och järn i luften och i elden! Har börjat morgonen med storröj här hemma, såg ut som sju (läs trettiosju) svåra år efter ett litet ryck vi fick igår morse. Ibland kan det vara bra med impulsiva projekt! Nu ska allt tråkigt och oanvänt UT en gång för alla!
Efter städeriet åt vi frukost och nu ska jag fortsätta rensa en stund och senare ska vi träffa fina Bobban för lite business och kanske en kopp kaffe!

Vad ska Ni hitta på idag?


Tired Happy N Filled With Love

Åh, underbara lördag!
Har haft en fantastisk heldag tillsammans med bästa familjen, släkt och vänner! God mat, skratt och prat prat prat på HÖG nivå! Sitter nu i bilen påväg hem och glädjs åt att jag har och har fått världens bästa familj!

Underbar dag avslutades med gott vin, ost och kex, snacks, asgarv och fantastiska människor!
Synd att vi bor såpass långt ifrån varandra men snart ses vi igen och jag LÄNGTAR!❤

Hur har Er dag varit, bästa läsare?


Bodafors

Har Ni en trevlig lördag?
Vi har precis varit och hälsat på Fs ena syster med familj i bodafors och E lekte så mycket så att han totaldäckade så fort vi satte oss i bilen! Fick bli en liten snabbvisit för våra magar kurrar och maten står på spisen i väntan på oss!

Senare ska vi hinna med både lite mer kusin-bus och lite shopping. Men som sagt, först lite mat. Kom på att jag inte ätit något än idag? Bra där Alex! Tur att det finns kaffe och RedBull annars hade jag nog varit död nu!

Vad händer ikväll, gott folk?❤


Here We Go Again

PUSS och godmorgon fina människor!❤
Just nu sitter vi i bilen påväg mot jönköping! Har fått i uppdrag utav Fs jobb att köra slut bensinen på en av dom nya bilarna under helgen så tänkte att vi likaväl kan slå flera humlor i samma bonk! Eller flera flugor i samma smäll, som det nog heter...
Iallafall! Så vi tar oss en sväng upp/in till familj och vänner och sen får vi se vart det bär av!

Vad ska Ni hitta på i helgen?


❤❤❤Bloppis!❤❤❤

Om Ni skulle hitta något Ni vill ha eller har några frågor så kontaktar Ni mig på [email protected] så kommer vi överens om betalning, frakt alt. avhämtning!
Ni som har mitt nummer kan självklart kontakta mig på det❤



Småblommig kort klänning med reglerbara axelband, strl 36 från ginatricot, använd en gång.
30:-


 

 


Pinkricot

Nu åker jag, osminkad och jävlig, ut till min mor för mysmiddag! Självklart åker E&F med också!
Ville iallafall bara säga HEJ och visa min nya goströja som jag gillar SÅ mycket! Härligt jättestor och färgen är gudomlig! Någon blandning utav ljus rosa och kall aprikos! Som isglass fast varm! ;)

Vad hittar Ni på ikväll?


Fever

Stackars Elliot! Hans ena framtand börjar kika fram och han har ont... Näsan rinner som en fontän och han har lite feber!
Man önskar att man kunde göra något men det är bara att hålla om, älska och hoppas på att det känns bättre imorgon!❤


❤❤❤Bloppis!❤❤❤

Nu var det dags för min första bloppis här på bloggen!
Hoppas på att bli av med det mesta jag lägger ut så jag får plats med nytt så priserna är bra låga och skriver jag att något är nytt eller oanvänt, använt en gång, ett fåtal gånger eller är i begagnat skick så är det så! Jag är inte ute efter att tjäna storkovan utan skulle bara önska att sakerna kommer till användning (inte utav mig dock) därav dom låga priserna.

Om Ni skulle hitta något Ni vill ha eller har några frågor så kontaktar Ni mig på [email protected] så kommer vi överens om betalning, frakt alt. avhämtning!
Ni som har mitt nummer kan självklart kontakta mig på det.
Okej, nu kör vi!

Neonrosa (läs lysande extrem neon!) klänning i åtsittande modell med korsade band i ryggen, strl s/m, använd ett fåtal gånger.
30:-

Halterneck klänning i ceriselila färg med flätad detalj under byst, köpt på Sisters, använd en gång, strl s.
40:-

 


Pie

Har precis gjort min första alldeless egna paj! Luktar gudomligt utav fetaost, ädelost, chapinjoner och spenat så är riktigt stolt över mig själv! Självklart blir det smaktestet som avgör om jag är grym eller ej.

Vad tror Ni? :)❤


Cleaning Out My Closet

Fick ett megaryck och började sortera i mina garderober igen! Egentligen borde jag göra det varje vecka för OJ vad mycket fint man har som man aldrig hittar annars! Endel saker har till och med prislappen kvar...

Började med att skriva en lista på alla "basic" plagg som borde finnas i var kvinnas garderob och checkade sedan av den. Sen grävde jag bland diverse klänningar, kjolar och blusar och kom underfund med att jag faktiskt nu får på mig endel vackra ting jag sparat som "mål"! Hurra!


Welcome

Liten sneakpeak på vår lya!
Jag älskar inredning och mixar gärna olika stilar i olika rum! Stilrent möter personligt, nordiskt möter asiatiskt och lantligt möter modernt. Det skönaste är att ju mindre perfekt det är desto mer personligt är det!❤

 


Sicko

God (läs inte god) morgon! Jag är sjuk...förkyld. Sitter här och tycker synd om mig själv medans Totte nanar lite. Har målat lite naglar och lekt lite grann men det var la det jag hade ork till...
Ingen matlust och ingen "Go!"... Ska nog krypa ner under täcket jag med en liten stund. Godnatt för en sväng!


MrClimb

Elliot är SÅ söt! Han ska utforska allt och inget hela tiden nu! Dra ut varenda låda och öppna skåp, försöka klättra upp på stolar, soffan och sin gåstol och knycka saker från borden.
Favoriten är dock fortfarande att öppna den nedre ugnsluckan och smälla igen den. Helst med fingrarna emellan...
"Aaaa!" säger han utan att börja gråta och bara tittar på mig. Jag öppnar luckan, blåser på hans fingrar, säger "Ajabaja" och hinner vända mig om...pang!
"Aaaa!"....


Triss i hjärter!


Movie

När Elliot hade somnat igår smög jag och F oss ner i soffan med varsin cola, snackpåse och filt. Vi tänkte kolla på "The lady in black" med Daniel Radcliffe men den var det så galet dålig kvalle (kvalitet) på så vi bestämde oss för att prova "The Twillight Saga Breaking Dawn Part 1". Har aldrig varit nåt riktigt Twillight fan, den senaste filmen jag började titta på stängde jag till och med av, men denna var BRA! Sexig, spännande, sorglig ALLT! Inte lika extrem som dom andra utan mer personlig. Trodde aldrig att jag skulle säga detta men jag längtar tills Part 2 kommer ut!❤


Awake N Aware

Godmorgon mina vänner! Har Ni sovit gott? Det har jag!
Jag vaknade vid kvart över fem imorse och undrade om inte klockan var betydligt mer för det kändes som om jag sovit i en evighet! Det var den ju inte så det var bara till att krypa ner och gosa lite till!

Nu är uret frukostdags här hos oss. Elliot tycker det och det brukar vara runt denna tiden varje morgon så nu ska jag ställa mig vid spisen.

Drömde Ni något roligt inatt?
Jag minns bara att jag drömde att det var sommar och nu när jag tittar ut så är det snö ute? Vad hände där liksom? TRÅKIGT!


The Perfect Snack

Frysta exotiska frukter är SÅ SJUKT GOTT! Sött, friskt, kallt och mycket roligare än ett vanligt äpple!


BlueCheese

Dagens lunch! Lättkokta gröngrejer med smulad ädelost och lite kryddor!
Himmelskt gott och hur lättlagat som helst!

Elliot får stuvade grönsaker med köttbullar och en stor banan till efterrätt!
Lite roligt att min son på under året äter mer än vad jag gör...men han ska ju växa och jag ska krympa!

Glädjer mig åt att min mat smakar desto mer än vad hans gör iallafall! Fy bubblan för mat utan det minsta tillstymmelse till salt!


Btw!

Jag har länge funderat på att ha en "bloppis"! Har hundratals kilo kläder, skor, jackor och väskor som jag skulle vilja bli av med!

Vad tror Ni? Skulle det kunna vara nåt?


CameraMonkey

Skulle ta en "Spara eller skänk" bild på mina nya jeans men lilltottElliot ville vara med på ett hörn...eller två...eller tre!

Jeansen är i Boyfriend-modell men tror dom är lite för små?
Spara eller skänka, vad tycker Ni?


Grave Encounters

Hade sötEvelina på besök nyss! Vi ockuperade vardagsrummet för att kolla på Grave Encounters så Fredrik gjorde en egen liten "sporthörna" i Elliots rum! Han drog kablar och flyttade in både TV och Playstation3, sötisen!

Filmen var la sådär... Ganska läskig stundvis men slutet var en stor besvikelse! Rekomenderas ej...

Nu blir det soffmys och se slutet av matchen på 4an!


Today

Idag ser jag ut såhär! Marinblått och vitt funkar alltid! Även om solen inte skiner och havet ligger långt härifrån.

Nu ska jag baka ännu en kaka (på min mans begäran då han älskade den förra!) men hade visst slut på strösocker... Gissa vem som är iväg och handlar igen?❤
Kan ju tilläggas att jag just nu står i köket och bloggar...


ICA

Goddag kära Ni!
Idag är en sån däringa göra mycket på lite tid-dag! Uppe med tuppen, smäcka frulle, städa, diska och tänk att vi redan har hunnit med att handla mat! Vart ska denna dagen sluta?

Har Ni en trevlig söndag? I hope so!❤


Hamburger N Fries

Nu är vi påväg ut till Svaneholm och middag! Blir angusburgare och pommes! Kommer nog äta mer grönsaker än pommes dock... Sitter just nu med min älskade Powerking i handen! Sugarfree OFC!

Hann med lite shopping för en stund sen också! Ska visa Er sen, riktigt nöjd!


White Smile

Vita tänder skare va! Bara älskar tandblekningen jag köpte för ett tag sen! Funkar hur bra som helst och tar bara tjugo minuter per gång!

Jag använder något som heter "yoursmile"! :)

 


Morning In Our Bedroom

Hade mysstund imorse i sängen med mina grabbar! Tittade på barnprogram och gosade!

Jag hade en jättekonstig dröm inatt! Drömde att mina boobies växte MASSA och vägde sjukt mycket så att jag fick ont i ryggen? Konstigt det kan bli...
Elliot vaknade vid fem inatt för lite mat och vart helt förkrossad! Han trodde jag skulle lämna honom där i sängen utan käk när jag gick ut till köket för att värma...stackarn! Grät floder och skrek i högans sky... När han ätit färdigt totaldäckade han igen som vanligt, vår duktiga prins!❤

Har Ni sovit bra inatt?


HoneyRibs

Husmor och husfar är i farten igen! Gjorde egna revbensspjäll till middag idag! Hur gott som helst blev det! Visst är vi duktiga, min man och jag?

Sitter för övrigt och tittar på Minuten och funderar på att bleka mina tänder igen? Man blir beroende... Får nog förresten bli imorgon kom jag på! Har ju fortfarande gottigaste kakan att sätta gaffeln i! Vill ni ha receptet?


I Love You




Ooops!

Kunde verkligen inte låta bli! Blev en liten specialare med nougat och chocopuffs!
Tror Ni att det doftar gott här? Isåfall tror Ni rätt!


Yes!

La precis mitt bästa ord någonsin! Hurra! Äntligen!


Mess

Jag städade i Es rum när han sov och lät honom leka därinne i fem minuter nu efter maten.

Detta är resultatet...


LunchTime!

Goddag kära söta! Sitter och äter lunch med E här i köket och beundrar hans sätt att hamstra mat i kinderna! Här tror man att han ätit upp och så kikar man i munnen och då ligger det mesta samlat inne i hörnen! Busen min!

Gissa vilken tallrik som är vems? Inte så svårt kanske... Funderar på att göra en kladdkaka! Borde inte men är sugen...


Full And Comfi

Alltså L.O.V.E vilken god middag jag gjorde idag va! Ugnsbakade rotfrukter, krispig kyckling och TRE kalla såser! Vitlök, chili och ädelost...nom!

Sitter just nu i soffan med min snygga och funderar på om man ska slänga på en rulle eller bara gosa kudden? Hade varit skönt att sova faktiskt...
Relativt kreativ dag idag och bra med motion fick jag också! Är helt mör i benen och den bakre klumpen... Tog en promenad på en timme och fyrtiofem minuter bort till Fs jobb och affären, sen fick han köra hem oss för då vek sig mina ben. Tack älskling❤

Fantastiskt väder vi haft idag förresten! Eller vi i borås har det iallafall... Sol och värme! Nej, nu får man bli social igen!


Hands Up

Såhär ser man ut idag då! Favvojeansen och ett linne. Enkelt och bekvämt!

Nu måste jag skynda på med maten för snart kommer våra middagsgäster!❤


Smaltips!

Det där med att steka sin mat... Det finns tusen och åter tusen frågor angående vad som är "nyttigast" och vad som inte är det. Såhär är det med oljor och dess fetter.


Olivolja - Många väljer att steka sin mat i olivolja, vilken KAN vara bra då olivolja innehåller mycket enkelomättat fett ( vilket är nyttigare än mättat fett som finns i bland annat smör) dessvärre tål inte olivoljan högre temeraturer och kan förlora sin nyttighet vid upphettning.
Enkelomättat fett är bra för vår kropp, minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, men endast i mindre mängder då detta gör att vi även kan gå upp i vikt utav det.
Olivolja passar bättre till kalla rätter, sallader och inläggningar än till stekning.

Rapsolja - Passar mycket bättre till stekning då den har en högre kokpunkt och innehåller fleromättade fettsyror så som omega-3 och omega-6, som vår kropp inte klarar av att producera själv. Solrosolja och linfröolja är också berikade med fleromättade fettsyror. Även fet fisk, valnötter och sesamfrön.

Palmolja - Palmolja innehåller höga halter utav mättat fett som är skadligt för våra kroppar. Det ökar risken för hjärtproblem och åderförkalkning samt kärlkramp. Det är även den största anledningen till att folk går upp i vikt. Detta gäller även smör och margarin, ost, grädde, bacon och kokosolja bland annat.


Speedy Gonzales

Godmorgon! Underbar dag idag, visst är det? Hoppas Ni är lika utvilade och pigga som jag!

Ja, som Ni ser är jag ute på morgonpromenad med E i rask takt! Varför hålla sig inne och slappa ihop när man likaväl kan bygga på med energi och få motion på köpet! Tänkte ta oss en sväng förbi affären med när vi ändå är på språng och handla lite tills ikväll.

Vad ska Ni hitta på idag?


Living The Good Life

Sitter här i soffan och myser i min rosa pjamas (som jag för övrigt haft på mig HELA dagen!) äter naturgodis och kollar på Body of proof meddans min man surfar på Paden och vår son sussar sött sen lång tid tillbaka.
Har haft en sån där skön hemma, göra ingenting, mysa hela dagen-dag idag! Tränade lite lätt, åt god (läs nyttig) mat, kollade på favoritprogram på prollen och hade "moffa" över på kaffe.
Visst behöver man såna dar emellanåt?

Nu ska jag kolla klart på serien sen blir det nog sova för imorgon är det tvättdag och middag med mor & bror! Även lite dagens outfit, smaltips och härliga bebisbilder as usual!

Natti❤


Purple Dreams

Denna söta klänningen fick jag utav mina svärföräldrar i helgen! Dock gör inte bilden färgen rättvisa då klänningen är mer lila än vad den ser ut men iallafall!
Älskar att den är så söt och "vippig" utan att göra så att man ser större ut än vad man är! Kommer användas flitigt i sommar med vita converse och min ljusa jeanskavaj!


Funny Names

Brukar ni också kalla era barn för konstiga saker? Inga dumheter såklart menar mer som till exempel nyss så kallade jag E för "Min lilla kärleksfot"? Undra vart det kom ifrån...
Gullefjun, Kärleksfot, Pluttpatron, MysNisse....kärt barn har många namn vare va?


ToothMan

Stackars älskade sonen min! Han har två tänder i överkäken som kommer ut samtidigt! Man ser riktigt hur ont det gör...

Han har tre i nederkäken, dom främsta och en brevid och nu får han "huggtänderna" där uppe! När han biter ihop sen kommer det se ut som om han har en hel tandrad nästan!

Visste Ni att det finns barn som föds med tänder? Läskigt det måste se ut...


Chic N Mash

Gjorde en potatisgratäng till middag idag tillsammans med kycklingfilé och sallad men den blev mer som gratinerad potatismos...fast gott vare! F gillade det iallafall och det är det viktigaste!❤

Bara älskar coops egna fettfria dressing! Smakar precis som vanligt fast NO FAT! Hur bra?!


KlonkKlonk

Hjälp!
Jag stod och tränade på crosstrainern och plötsligt började den vingla och "klonka"! Lät som om den skulle falla isär!
Fick sluta och hoppa in i duschen istället...

Känns som om man gått upp 5 kilo nu över helgen... INTE OKEJ! Måste träna och äta nyttigare nu! Blev allt ifrån pizza till lösgodis, vin, jordnötsringar och läsk i helgen. Gott som bara den men nu har man lite ångest!

Nu sitter jag i soffan och tittar på Spårlöst samt hämtar kraft efter den varma duschen och när E vaknar blir det lunch! Han får laxgryta och jag får bönmix med rödlök och provencalska kryddor! Man skulle haft en powerking...eller tre!


Filmtips!

Dagens filmtips till Er blir Mission Impossible Ghost Protocol!
Så galet bra med action och spänning från början till slut! Lite romantik, lite komedi, lite scaryscenes, ja den filmen hade allt!

Roligt också att Mikael Nyqvist var med! Alltid kul när en av våra landsmän får stråla i en riktig hollywoodfilm!


Dinner 4 4

Ikväll vankas det tacos och filmmys hemma i vår trivsamma lya! Haft en otroligt trevlig helg fast "borta bra men hemma bäst" brukar man väl säga?

Är iallafall glad över att få komma hem och mötas av vänner som vill umgås och saknat oss i påsk-yran!

Nu blir det mys!
Vad hittar Ni på ikväll?


EasterWeekend In JKPG

Lovely days ❤


FunFunFun

Åh vi har det så kul och mysigt här hos vännerna så hinner inte blogga ens! Ville bara säga Hej hoppas alla har en underbar långhelg och njuter av kärlek, vänskap, god mat och trevliga aktiviteter!
Nu ska vi in på Elmia en sväng och kika! Lovar att blogga mer sen!

Puss❤


Echo

I helgen MÅSTE jag köpa nytt smink! Det lilla som finns kvar har utan tvekan nedsatt funktion... Mineralpudret känns "torrt" och mascaran klibbar och "faller ner".

Dessa produkter brukar jag köpa! Tycker båda är nåt så otroligt bra!
Hyn blir märkbart bättre med denna puderfoundation än med något annat märke. Iallafall på mig! Och mascaran separerar fransarna superfint och förlänger MASSA utan att man får "spindelben"! Rekomenderas starkt!


ByeBye Borås

Godmorgon/förmiddag kära Ni! Hoppas att ni sovit gott inatt!

Nu är vi redan "all packed" och en bit påväg mot jönköping, släkt och vänner! Ska vara här så länge vädret tillåter, troligen tills på söndag. Längtar SÅ efter att få träffa sötfamiljerna igen! Svärpäron, svägerskor, deras familjer och våra vackra vänner Bobbo, Steffi och lillgullen Max!❤


Early EasterNight

Godaste påskmiddagen hos mor min ikväll! Söta mamsen och bror har stått och kockat hela dagen och det var fullkomligt lovely!
Elliot fick provat både porkkanalaatikko och omelett med champinjonstuvning!
-Namnamnam! sa han.
Nu sover han så sött i resesängen här och vi sitter i soffan och myser.
Middagen toppades med lite vitt och cheesecake i sann gourmét-anda!

En toppenkväll helt enkelt!



Townie

Hade en underbar eftermiddag på stan med kär vän, hennes sambo, god fika och MIN plutt!

Nu blir det ut på påskmiddag!<3


CliffHanger

Elliot stod upp i sin säng när jag vaknade imorse! Eller han var halvvägs upp till stående men sen när han såg att jag vaknade så ställde han sig upp helt!<3


Mix

Jag gillar att mixa lätta ljusa plagg med lite tuffare rockiga inslag! Händer liksom lite mer då!

Som idag, somrig, luftig klänning ihop med skinnjacka, svart spets och kängor.

Gjorde även en "gammal goding" till frisyr! Minns ni när man brukade ha håret såhär? Måste vara tio år sen nu!


Seventy Years

Precis hemkommen från sjuttioårskalas hos min morfar! Underbar släkt vi har! Elliot lekte så mycket så att han totaldäckade i bilen påväg hem!
Fick återigen smörgåstårta (yummie!) och även vanlig tårta!

Nu blir det Höök och MASSA mineralvatten och imorgon blir det massa packning, träning, träff på stan och påskmiddag!<3


The Love Of Our Hearts

Har suttit länge länge och bara tittat på vår vackra som sover så sött i sin säng med sin snutte, sin nalle och sin tuttenappis i mun.
Finns det något annat man kan stirra på så galet länge utan att någonsin tröttna? Något som är mysigare än att höra sitt barn snutta och dra en lättnandes suck i sömnen? Känna värmen och närheten från den som du betyder hela världen för?
Nej.

Har även suttit ner en stund och fyllt i lite nytt i Elliots "Första boken om mig". Första gången han satte sig upp från liggandes helt själv, favoritmat, första ord och lite sånt.
Känns så konstigt att bläddra i boken och se att den fylls med meningar så fort som den gör. Snart är han stor pojke och börjar på dagis, får sin första tjej (eller kille), får sitt hjärta krossat, reser över haven, skaffar partner och får egna barn som han kan sitta och stirra på... Nej hujedane mig!

Fånga dagen och lev i nuet! Den här tiden får vi aldrig tillbaka och jag vill inte gå miste om NÅGOT!
Så nu smiter jag in tillbaka in i sovrummet och snuffsar på min älskade son lite till innan han vaknar för nya äventyr och bus!


Surprised And Joyfull

Fick precis ett samtal från min gamla "Partner In Crime" Therese aka Texie! Hon bor numera i hufvudstaden men ska besöka sina rötters stad imorgon tillsammans med sin pojkvän och hon slog mig en signal för att höra om jag ville ses på fika! Så kul verkligen! Var nästan två år sedan vi sågs nu...

Detta ser fröken Alexandra fram emot må jag säga! :)


Stronger Than Yesterday

Jag är verkligen MEGA pepp på träning just nu! Längtar riktigt tills imorgon då jag får träna igen!
Då blir det bland annat:

30 minuter crosstraining
50 armhävningar
100 rumplyft
200 situps


Maxi

Var en sväng till affären förut för det började tryta i skafferiet och stötte på en bekant där! Dom har också en son fast han är två månader äldre än E, han var mindre än E! Så himla söt och liten! Trodde han var yngre så tappade hakan när dom sa att han var tio månader...
Iallafall så pratade E och han med varandra! Hur gulligt som helst! Den ena viftade med armarna och tjoade och då gjorde den andra likadant!

Efter affären blev det gofika med far min, IGEN! Haha jag får aldrig nog utav smörgåstårta! Och gissa vad?
Imorgon fyller min morfar sjuttio och då bjuds det på.... SMÖRGÅSTÅRTA!<3


Good Boy

Elliot var så duktig på BVC igår! Inte ovanligt iofs... Hör gör han också, utan problem! Skönt det!
10400g väger han nu vår fina prins! Tänk vad tiden går fort... Inte längesen han vägde 4340g och var helt nyfödd!<3


Pump It Up

Elliot sover middag och jag spenderar tiden väl med att träna! Snart blir det proteinlunch och mer kaffe!


HomeMade

Idag serveras hemmagjord pizza! Ser det inte för jaikla gott ut? Till efterrättblir det vaniljglass med nougatsås!<3

Vad äter Ni till middag?


A Cup Of Coffee?

Vad gillar ni Evvves kaffekopp? Lite i det minsta laget va?


Just A Joke U AprilFools

Antar att det finns många som inte fattade att det var ett aprilskämt att jag är gravid? Telefonen har gått het och smsen har plingat stup i kvart!

JAG ÄR INTE GRAVID!
So now U know! :)


Food Up To The Neck

Men oj! Såg att jag nästan bara skriver om mat? Inte ok!

Om ca timmen ska E till BVC på åttamånaderskontroll! Kolla vikt, längd, höfter och hörsel! Vet inte riktigt vad vi ska göra mer dock... Tror verkligen inte han har problem med hörseln då vi brukar träna på att viska till varandra och han hör och reagerar när man viskar till honom, även på långt håll.
Han har säkert ärvt den goda hörseln efter sin mormor (internt skämt!)! Höhöhö.

Nej nu ska vi göra oss iordning och jag ska ladda upp med kaffe! Senare kommer moster Evvve hit och vi ska leka hela dagen! Yeeeey!<3


The Next Masterchef?

Bjöd över min far aka Moffa på lite gofika igår! Serverades som alltid smörgåstårta... Kan bara inte hjälpa det men smörgåstårta är det godaste som finns!

Om jag fick (för mig själv) och hade möjlighet så hade jag mer än gärna kunnat leva på endast smörgåstårta.


Breakfast

Lyxar till det idag med en omelett på både vita och gula, gullök och tomat! Till det blev det självklart en powerking. Bara för att vara extra onyttig! ;)


RSS 2.0